Do góry

Desery Przepis na:

Rolada kokosowa bez pieczenia

Rolada kokosowa bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 92 Ocena: 1012

Dodano:

Odsłon: 9674

Pyszna rolada kakaowa z pyszną kokosową masą. Prosta i szybka w wykonaniu, nie wymaga pieczenia :)

Składniki

  • Ciasto kakaowe:
  • 32 dag herbatników
  • 10 dag masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
  • 0,5 szklanki mleka
  • Krem kokosowy:
  • 15 dag wiórek kokosowych
  • 60 g masła
  • 100 ml mleka
  • 0,5 szklanki cukru pudru
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Herbatniki mielimy za pomocą blendera lub zgniatamy wałkiem. Mleko, masło, kakao i cukier rozpuszczamy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie wlewamy do herbatników i zagniatamy na ciasto.

    Mleko, wiórki i cukier podgrzewamy, gdy kokos wchłonie całe mleko dodajemy masło. Mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.

  2. Ciasto wałkujemy pomiędzy folią spożywczą na wymiary ok. 25/35 cm.

    Smarujemy kremem kokosowym.

    Z pomocą folii ściśle zwijamy w roladę (krótszy bok) i szczelnie owijamy w folię.

    Chowamy na całą noc do lodówki. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń