Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1554
Dodano: 07.01.2019
Odsłon: 12312
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Herbatniki mielimy za pomocą blendera lub zgniatamy wałkiem. Mleko, masło, kakao i cukier rozpuszczamy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie wlewamy do herbatników i zagniatamy na ciasto.
Mleko, wiórki i cukier podgrzewamy, gdy kokos wchłonie całe mleko dodajemy masło. Mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Ciasto wałkujemy pomiędzy folią spożywczą na wymiary ok. 25/35 cm.
Smarujemy kremem kokosowym.
Z pomocą folii ściśle zwijamy w roladę (krótszy bok) i szczelnie owijamy w folię.
Chowamy na całą noc do lodówki. Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

SlodkoSlodka83 08 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Super :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 07 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
uwielbiam kokos, więc coś w sam raz dla mnie :) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 07 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Śliczna i pyszna, kiedyś też robiłam.:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz