Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka rolada smakiem przypominająca batonik Bounty.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88277
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11651
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1813
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88277
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11651
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1813
Składniki
Herbatniki miksujemy w malakserze.
Zmiksowane herbatniki, rozpuszczone kakao, masło, cukier oraz ewentualnie mleko zagniatamy na elastyczne ciasto.
Ciasto kakaowe wałkujemy na cienki prostokąt, aby ciasto ładnie nam się rozwałkowało należy ułożyć je na papierze do pieczenia i wałkować też przez papier.
Masło, wiórki i cukier puder miksujemy na gładki krem. Krem rozsmarowujemy na masie kakaowej. Całość zwijamy w roladę. Owijamy ciasno folią spożywczą. Odkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Zastygniętą roladą kroimy ostrym nożem na cienkie kawałki.