Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada śmietankowa"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Przepis na nią znalazłam w książce francuskiej. To przysmak, który będzie wspaniałym ukoronowaniem świątecznego obiadu. Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia.
Ciasto: mąkę, proszek, kakao i sól przesiej. Cukier ubij z żółtkami. Na przemian dodawaj sypkie i mleko. Białka ubij. Dodaj do masy, delikatnie mieszając. Formę 40x25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz 15-20 minut w 180°C. Ściereczkę oprósz cukrem pudrem. Wyłóż upieczone ciasto. Usuń papier, zroluj wzdłuż dłuższego boku.
Krem: ubij. Ciasto rozwiń, posmaruj śmietaną, zostawiając 2 cm brzegi. Zwiń.
Polewa: podgrzej, mieszając. Gdy polewa będzie już gładka, ostudź. Tężejącą polewą posmaruj wierzch i boki rolady. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie