Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam kiedyś od mojej siostry. Jest prosty i szybki. Często gości na naszym stole do kawki:) Idealny dla niezapowiedzianych gości.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Ubić białka, dodać cukier, następnie żółtka. Mąkę przesiać i dodać, ale już nie miksować tylko wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto wylać na dużą blachę znajdującą się w piekarniku. Oczywiście wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15-20 min w 180 stopniach. Ja z termoobiegiem nastawiam mniejszą temp.
Śmietany ubić mikserem. Dodać cukier puder według uznania żeby śmietana była słodka. Gdy ciasto przestygnie wyłożyć na nie śmietanę. Można też położyć pasek wcześniej przygotowanej dowolnej galaretki. Następnie tak przygotowane ciasto zwinąć w roladę. Ja zwijam z papierem dokąd się da, bo wtedy łatwiej ciasto odchodzi od papieru i nie rozwala się.
Roladę włożyć do lodówki w celu schłodzenia. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem