Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudnie wygląda, cudnie smakuje :)
CIASTO:
6 żółtek utrzeć z 6 łyżkami cukru i 4 łyżkami wrzątku. Dodać pianę ubitą z 6 białek. Następnie dodać 5 łyżek mąki i kakao (zamiast kakao można do ciasta dodać zmielone orzechy). Delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto rozsmarować na blaszce wyłożonej pergaminem o wymiarach 30x40 cm. Piec 12 minut w temp. 180 stopni C.
Po upieczeniu ciasto przestudzić i jeszcze ciepłe zwinąć w roladę w wilgotną ścierkę. Ciasto nie powinno się połamać i później będzie łatwiej zawinąć je razem z kremem.
KREM:
Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić w kostkę, skropić łyżką rumu. Śmietanę ubić z cukrem wanilinowym (dodać śmietan-fix, wtedy krem jest trwalszy). Następnie dodać serek mascarpone i sok z cytryny i delikatnie wymieszać wszystko drewnianą łyżką. Na koniec wrzucić brzoskwinie.
Gotowy krem rozsmarować na cieście. Ostrożnie zwinąć i udekorować bitą śmietaną i orzechami lub ulubionymi dodatkami.
Smacznego!!!
Galaretka z bitą śmietaną i serkiem mascarpone z owocami.
Odsłon: 33422
Pyszne, orzeżwiające ciasto. Bardzo delikatna masa z serkiem mascarpone i bi...
Odsłon: 155240
Szybkie pączki a właściwie mini pączki z serkiem mascarpone, na proszku do pi...
Odsłon: 16275
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 75
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Odsłon: 77
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 75
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Odsłon: 77
Składniki
CIASTO: 6 żółtek utrzeć z 6 łyżkami cukru i 4 łyżkami wrzątku. Dodać pianę ubitą z 6 białek. Następnie dodać 5 łyżek mąki i kakao (zamiast kakao można do ciasta dodać zmielone orzechy). Delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto rozsmarować na blaszce wyłożonej pergaminem o wymiarach 30x40 cm. Piec 12 minut w temp. 180 stopni C. Po upieczeniu ciasto przestudzić i jeszcze ciepłe zwinąć w roladę w wilgotną ścierkę. Ciasto nie powinno się połamać i później będzie łatwiej zawinąć je razem z kremem.
KREM: Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić w kostkę, skropić łyżką rumu. Śmietanę ubić z cukrem wanilinowym (dodać śmietan-fix, wtedy krem jest trwalszy). Następnie dodać serek mascarpone i sok z cytryny i delikatnie wymieszać wszystko drewnianą łyżką. Na koniec wrzucić brzoskwinie.
Gotowy krem rozsmarować na cieście. Ostrożnie zwinąć i udekorować bitą śmietaną i orzechami lub ulubionymi dodatkami. Smacznego!!!
Przepisy Desery
Desery
Placek ucierany z truskawkami
Desery
Szybie ciasto ucierane z truskawkami
Desery
Biszkopt z masą budyniowo jabłkowa na dużą blachę
Desery
Ciasto z rabarbarem na oleju na dużą blachę
Placek ucierany z truskawkami
Prosty placek z truskawami do zrobienia w ekspresowym tempie. Zamiast truskaw...
Odsłon: 16
Szybie ciasto ucierane z truskawkami
Ciasto wykonane według tego przepisu udaje się za każdym razem. Jest tak pros...
Odsłon: 80