Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na przepyszny deser
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3510
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 114
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3510
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 114
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Składniki
Zaczynam od biszkoptu. Żółtka miksuję z połową cukru pudru i cukrem waniliowym. Białka ubiajm z solą. Dodaję cukier puder i miksuję. Mąkę dodaję i mieszam. Do żółtek dodaję pianę i mąkę, cały czas mieszając.
Blachę wykładam papierem. Wlewam ciasto. Pieczę 10 minut w 220 st. C. Biszkopt wykładam na ściereczkę papierem do góry. Zdejmuję papier, a biszkopt przykrywam troszkę wilgotną ściereczką.
Zabieram się za krem. Żelatynę zalewam 5 łyżkami wody. Ubijam śmietanę, dodając cukier puder oraz mascarpone. Żelatynę lekko podgrzewam. Dodaję do masy, wszystko mieszam.
Obieram truskawki i myję. Przekrawam je na pół. Układam na biszkopcie. Nakłądam krem, i zwijam. Roladę wkładam do lodówki.