Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
są bardzo pyszne i niedrogie , szybkie w przygotowaniu
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 814
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 814
Składniki
wykonanie :na poczatku drożdże zasypac cukrem i odstawic na bok mąkę wsypac do miski , dodac starte na tarku obydwie margaryny , gdy drozdże się rozpuszcza dodac do nich śmietanę i połączyc , nastepnie dodac do mąki i margaryny , wsypac cukier waniliowy, zarobic ciasto. schładzamy w lodówce przez ok 25 minut
Ciasto dzielimy na 2 częsci , (łatwiej rozwałkowac mniejsze) obydwie robimy tak samo- rozwałkowac cienko tak jak na roladę , na nią rozsmarowac masę makową - zwinąc i posmarowac żółtkiem ( czym więcej żółtka tym bardziej będą błyszczace), pokroic na małe roladki grubosc mniej wiecej 3-4 cm.
wysmarowac blaszkę i układac ok 12 sztuk na jedna blaszkę tylko dawac dalej od siebie żeby się nie skleiły . Wstawic do piekarnika 200 stopni na ok. 25-30 minut . Gdy upieczone polac rozgrzanym miodem .Mozna również posypac cukrem waniliowym Z tego przepisu wychodzi ok. 40 sztuk (mnie tym razem wyszło 45)
Zyczę smacznego