Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z cukinii"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Cukinie starannie umyć i pokroić na cienkie, podłużne plastry. Lekko posolić i zostawić na durszlaku, by trochę puściły sok i zmiękły.
Bułkę pokroić w kromki i każdą z nich lekko przesmażyć na oliwie, tak by były chrupiące, ale nie stwardniały.
Twarożek wymieszać z przyprawami i posiekanymi listkami bazylii. Plastry cukinii smarować twarożkiem, zwijać w roladki i spinać wykałaczkami.
Podawać na grzankach z bułki wrocławskiej, udekorowane pojedynczymi listkami bazylii.Źródło: Twoje Imperium