Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest na jedną roladę,podwójna porcja na dwa placki,ja wolę robić pojedyńczo.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11298
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11298
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
wykonanie:Białka ubić z cukrem,dodać żółtka i ubijać razem z białkami.Wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.Wymieszać delikatnie łyżką,wylać na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.Wstawić do nagrzanego piekarnika w 180 stopni.Piec około 15 minut.Wyjąć z ciasto przykryć ściereczką i odwrócić blachę do góry dnem,zdjąć papier.Ciasto natychmiast zwinąć razem ze ściereczką w rulon.Po ostygnięciu delikatnie rozwinąć roladę,posmarować połową masy makowej,zawinąć,po rozwinięciu polać polewą czekoladową lub lukrem.