Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest na jedną roladę,podwójna porcja na dwa placki,ja wolę robić pojedyńczo.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5911
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1772
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5911
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1772
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
         
         
                Składniki
wykonanie:Białka ubić z cukrem,dodać żółtka i ubijać razem z białkami.Wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.Wymieszać delikatnie łyżką,wylać na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.Wstawić do nagrzanego piekarnika w 180 stopni.Piec około 15 minut.Wyjąć z ciasto przykryć ściereczką i odwrócić blachę do góry dnem,zdjąć papier.Ciasto natychmiast zwinąć razem ze ściereczką w rulon.Po ostygnięciu delikatnie rozwinąć roladę,posmarować połową masy makowej,zawinąć,po rozwinięciu polać polewą czekoladową lub lukrem.