Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest na jedną roladę,podwójna porcja na dwa placki,ja wolę robić pojedyńczo.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3752
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2110
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5554
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5569
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3752
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2110
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5554
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5569
Składniki
wykonanie:Białka ubić z cukrem,dodać żółtka i ubijać razem z białkami.Wsypać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.Wymieszać delikatnie łyżką,wylać na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.Wstawić do nagrzanego piekarnika w 180 stopni.Piec około 15 minut.Wyjąć z ciasto przykryć ściereczką i odwrócić blachę do góry dnem,zdjąć papier.Ciasto natychmiast zwinąć razem ze ściereczką w rulon.Po ostygnięciu delikatnie rozwinąć roladę,posmarować połową masy makowej,zawinąć,po rozwinięciu polać polewą czekoladową lub lukrem.