Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 327
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 54
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1186
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 327
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 54
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1186
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto , dodać tyle śmietany aby ciasto nie było zbyt luźne. potem cienko rozwałkować, wyciąć szklanką, literatkąi kieliszkiem jednakową ilość kółek , , ponacinać brzegi nożem , środek dużego i średniego kółka posmarować białkiem składać duże-średnie-małe kółkośrodek nadusić palcem aby się skleiły, piec na rozgrzanym oleju na złoto , odsączyć, zimne posypać cukrem pudrem i udekorować śrobek dżemem lub wisienką.