Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodobały mi się różyczki u nikoli2005 i zrobiłam, ale drożdżowe
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1627
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 810
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1627
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 810
Składniki
Zarobić ciasto drożdżowe, odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi objętość. Rozwałkować cienko, wykrawać literatką kółka, sklejać po 4 smarując białkiem, żeby się nie rozkleiły, posmarować kremem lub marmoladą, zwinąć w roladkę i przekroić na połowę.
Ułożyć na blaszkę i posmarować białkiem, odstawić do rośnięcia. Piec ok 20 min na złoty kolor. Z tej porcji wyszło 50 róż