Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne w sam raz na raz róże z jabłkami z ciasta francuskiego. Bardzo proste w przygotowaniu a jakże efektowne.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1935
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3889
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3706
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 487
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1935
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3889
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3706
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 487
Składniki
Jabłka dokładnie myjemy. Kroimy na pół i wykrawamy gniazda. Kroimy na paseczki o szerokości ok. 2 mm następnie do garna dodajemy wyciśnięty sok z cytryny oraz cukier i gotujemy do lekkiej miękkości jabłek.
Ciasto francuskie kroimy na paseczki o szerokości ok. 10 cm i smarujemy delikatnie marmolada jabłkową. układamy plasterki jabłek tak aby delikatnie jeden nachodził na drugi. Całość rolujemy i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni przez 20 minut.