Do góry

Desery Przepis na:

Róże z ciasta francuskiego

Róże z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 6654

Dodano:

Odsłon: 1825

Pyszne w sam raz na raz róże z jabłkami z ciasta francuskiego. Bardzo proste w przygotowaniu a jakże efektowne.

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 4 małe czerwone jabłka
  • sok z dwóch cytryn
  • 3 łyżeczki cukru
  • marmolada jablkowa
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka dokładnie myjemy. Kroimy na pół i wykrawamy gniazda. Kroimy na paseczki o szerokości ok. 2 mm następnie do garna dodajemy wyciśnięty sok z cytryny oraz cukier i gotujemy do lekkiej miękkości jabłek.

  2. Ciasto francuskie kroimy na paseczki o szerokości ok. 10 cm i smarujemy delikatnie marmolada jabłkową. układamy plasterki jabłek tak aby delikatnie jeden nachodził na drugi. Całość rolujemy i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni przez 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 grudnia 2017 Ja bym powiedział, że tylko 20 min. wystarczy na te pychotki, przynajmniej u nas ;)
Fajna, smaczna i szybka przekąska, a wszystko co szybkie, to dla nas :D
Pycha :)
Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń