Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne w sam raz na raz róże z jabłkami z ciasta francuskiego. Bardzo proste w przygotowaniu a jakże efektowne.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2998
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422111
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2998
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422111
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Składniki
Jabłka dokładnie myjemy. Kroimy na pół i wykrawamy gniazda. Kroimy na paseczki o szerokości ok. 2 mm następnie do garna dodajemy wyciśnięty sok z cytryny oraz cukier i gotujemy do lekkiej miękkości jabłek.
Ciasto francuskie kroimy na paseczki o szerokości ok. 10 cm i smarujemy delikatnie marmolada jabłkową. układamy plasterki jabłek tak aby delikatnie jeden nachodził na drugi. Całość rolujemy i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni przez 20 minut.