Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne w sam raz na raz róże z jabłkami z ciasta francuskiego. Bardzo proste w przygotowaniu a jakże efektowne.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35960
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1295
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35960
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1295
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
Składniki
Jabłka dokładnie myjemy. Kroimy na pół i wykrawamy gniazda. Kroimy na paseczki o szerokości ok. 2 mm następnie do garna dodajemy wyciśnięty sok z cytryny oraz cukier i gotujemy do lekkiej miękkości jabłek.
Ciasto francuskie kroimy na paseczki o szerokości ok. 10 cm i smarujemy delikatnie marmolada jabłkową. układamy plasterki jabłek tak aby delikatnie jeden nachodził na drugi. Całość rolujemy i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni przez 20 minut.