Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rożki francuskie są smacznym, chrupiącym łakociem i robi się bardzo szybko, Są świetnym poczestunkiem dla niespodziewanych gości. Spróbujcie!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 681
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8768
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 681
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8768
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na nieduże kawałki. Wymieszać z pozostałymi składnikami.
Ciasto francuskie lekko rozmrożone rozwinąć i podzielić na 6 kwadratów.. Na każdy nałożyć przygotowane jabłuszka i złożyć na trójk ąty. Dokładnie zlepić.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do lekko nagrzanego piekarnika.Piec w tem.220st.C ok.15-20 minuy, aż sie zrumienią. Wyjąć i posypać cukrem pudrem.
UWAGA: ciasto można pokroić na 12 mniejszych kawałków , nałożyć jabłuszka i łączyć ze sobą 4 rogi. Wychodzą bardzo ładne "dziurawe" kwadraciki. SMACZNEGO!