Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rożki francuskie są smacznym, chrupiącym łakociem i robi się bardzo szybko, Są świetnym poczestunkiem dla niespodziewanych gości. Spróbujcie!
Jabłka obrać i pokroić na nieduże kawałki. Wymieszać z pozostałymi składnikami.
Ciasto francuskie lekko rozmrożone rozwinąć i podzielić na 6 kwadratów.. Na każdy nałożyć przygotowane jabłuszka i złożyć na trójk ąty. Dokładnie zlepić.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do lekko nagrzanego piekarnika.Piec w tem.220st.C ok.15-20 minuy, aż sie zrumienią. Wyjąć i posypać cukrem pudrem.
UWAGA: ciasto można pokroić na 12 mniejszych kawałków , nałożyć jabłuszka i łączyć ze sobą 4 rogi. Wychodzą bardzo ładne "dziurawe" kwadraciki. SMACZNEGO!
Ciasto francuskie to jedno z moich ulubionych. Choć jest dość kaloryczne co j...
Odsłon: 2189
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11489
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 214
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 43
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 421
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11489
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 214
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 43
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 421
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na nieduże kawałki. Wymieszać z pozostałymi składnikami.
Ciasto francuskie lekko rozmrożone rozwinąć i podzielić na 6 kwadratów.. Na każdy nałożyć przygotowane jabłuszka i złożyć na trójk ąty. Dokładnie zlepić.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do lekko nagrzanego piekarnika.Piec w tem.220st.C ok.15-20 minuy, aż sie zrumienią. Wyjąć i posypać cukrem pudrem.
UWAGA: ciasto można pokroić na 12 mniejszych kawałków , nałożyć jabłuszka i łączyć ze sobą 4 rogi. Wychodzą bardzo ładne "dziurawe" kwadraciki. SMACZNEGO!
Przepisy Desery
Desery
Deser „Czarna jagoda”
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Deser „Czarna jagoda”
Dzisiaj następny łatwy przepis na bardzo smaczny deser na zimno, do pucharków...
Odsłon: 29
Ciasto z patelni
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 640