Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rożki francuskie są smacznym, chrupiącym łakociem i robi się bardzo szybko, Są świetnym poczestunkiem dla niespodziewanych gości. Spróbujcie!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 118
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2709
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3603
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 532
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5755
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 118
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2709
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3603
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 532
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5755
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na nieduże kawałki. Wymieszać z pozostałymi składnikami.
Ciasto francuskie lekko rozmrożone rozwinąć i podzielić na 6 kwadratów.. Na każdy nałożyć przygotowane jabłuszka i złożyć na trójk ąty. Dokładnie zlepić.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do lekko nagrzanego piekarnika.Piec w tem.220st.C ok.15-20 minuy, aż sie zrumienią. Wyjąć i posypać cukrem pudrem.
UWAGA: ciasto można pokroić na 12 mniejszych kawałków , nałożyć jabłuszka i łączyć ze sobą 4 rogi. Wychodzą bardzo ładne "dziurawe" kwadraciki. SMACZNEGO!