Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..rożki są przepyszne zdecydowanie do powtórzenia. Mleko w proszku i wodę można zamienić na szklankę mleka ale wtedy należny użyć trochę więcej cukru. Polewę zrobiłam z połowy porcji i było wystarczająco...
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22367
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14052
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4371
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43364
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 540
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 478
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22367
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14052
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4371
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43364
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 540
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 478
Składniki
wodę rozrobić z mlekiem w proszku - zagotować ale nie do wrzenia; dodać cukier, cukier waniliowy, kaszę mannę, mąkę kukurydzianą (lub ziemniaczaną). Mieszać do zgęstnienia, najlepiej jeśli masa jest bardzo gęsta, o wiele gęstsza od budyniu. Ja zrobiłam taką, że aż łyżka stanęła ...;):) Zdjąć z ognia, dodać 2 kostki serka kiri. Wymieszać dokładnie i wystudzić.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty 10 cm x 10cm nałożyć nadzienie i dokładnie skleić, układać na blasze wyłożoną papierem do pieczenia. Można posmarować mlekiem lub żółtkiem jajka ale nie koniecznie (ja nie smarowałam). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 200st. aż rożki urosną i nabiorą rumianego koloru. Wyjąć i wystudzić.
Polewa: wodę, cukier i sok z cytryny zagotowujemy, mieszamy aż troszkę zgęstnieje. Rożki po wyjęciu z piekarnika skrapiamy polewą; delikatnie bo mogą się rozpłynąć jak będzie za dużo.