Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, które zachwyci każdego.
Forma 28 cm x 26 cm
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 138
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 252
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 242
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 138
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 252
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 242
Składniki
Dno formy do pieczenia wyłożyć biszkoptami. MASA BUDYNIOWO-MALINOWA W garnku połączyć sok malinowy, wodę i mleko. Odlać 1 szklankę i rozmieszać w niej budynie. Resztę zagotować. Wlać rozmieszane budynie i gotować, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Masę wylać na biszkopty. Na gorącej masie od razu ułożyć kolejną wartswę biszkoptów. Poczekać aż ostygnie.
MASA ŚMIETANOWA Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Odstawić do ostudzenia. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać zimną galaretką i zmiksować. Masę wyłożyć na biszkopty. Ciasto włożyć do lodówki.
GALARETKA RÓŻOWA Galaretki rubinowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Ostudzić, następnie wylać na masę śmietanową. Ciasto włożyć do lodówki.