Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Różyczki z ciasta francuskiego oraz jabłek to pyszny deser, który posmakuje każdemu.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 106
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 106
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Składniki
1. Jabłka myjemy i kroimy na ćwiartki i wyrażamy środek. 2. Kroimy w cienkie plasterki. 3. Wkładamy do zagotowanej wody z cukrem i sokiem z cytryny na około 2 minuty, aby jabłka nabrały elastyczności. 4. Przekładamy jabłka na sitko, a następnie przekładamy na talerz do ostygnięcia. 5. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 4 paski i smarujemy odrobiną dżemu jabłkowego i posypujemy cynamonem.
6. Na każdym pasku układamy jabłka tak aby wystawały odrobinę poza ciasto i nakładały się na siebie.
7. Pozostała część ciasta nakładamy na jabłka i zwijamy w rulonik na kształt róży.
8. Przekładamy do formy na muffinki i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni na 30 - 40 minut. 9. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.