Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki rumowe z musem borówkowym i bitą śmietaną są po prostu rewelacyjne. Zawsze szybko znikają ze stołu.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2464
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2464
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 51
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Posiekać z masłem i pozostałymi składnikami, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny
Następnie rozwałkować i wylepić foremki. Nakłuć widelcem, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Piec około 12-15 minut, ostudzić.
2 szklanki borówek wsypać do garnka, dodać cukier, zagotować.
Żelatynę wymieszać z 4 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje, połączyć z borówkami, zmiksować, napełnić upieczone babeczki, resztę przestudzić.
Śmietankę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym ubić, połączyć z pozostałym musem z borówek.
Śmietanę włożyć do rękawa cukierniczego, wycisnąć rozetki na mus w babeczkach, ozdobić pozostałymi borówkami, schłodzić.