Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki rumowe z musem borówkowym i bitą śmietaną są po prostu rewelacyjne. Zawsze szybko znikają ze stołu.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7463
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2399
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7463
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2399
Składniki
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Posiekać z masłem i pozostałymi składnikami, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny
Następnie rozwałkować i wylepić foremki. Nakłuć widelcem, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Piec około 12-15 minut, ostudzić.
2 szklanki borówek wsypać do garnka, dodać cukier, zagotować.
Żelatynę wymieszać z 4 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje, połączyć z borówkami, zmiksować, napełnić upieczone babeczki, resztę przestudzić.
Śmietankę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym ubić, połączyć z pozostałym musem z borówek.
Śmietanę włożyć do rękawa cukierniczego, wycisnąć rozetki na mus w babeczkach, ozdobić pozostałymi borówkami, schłodzić.