Do góry

Desery Przepis na:

Rurki z bitą śmietaną:

Rurki z bitą śmietaną:

Autor:

Przepisów i artykułów: 478 Ocena: 4417

Dodano:

Odsłon: 3707

Od czasu do czasu lubimy je zjeść. Świeżutka śmietanka, dodatek soku z cytryny i amaretto bardzo podnoszą ich smak a aromat.

Składniki

  • opakowanie rurek - 500 g firmy Lumar
  • 1/2 litra śmietanki 36%
  • 250 g serka mascarpone
  • 1 łyżka cukru pudru (można dodać więcej)
  • 2 łyżki amaretto
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rurki z bitą śmietaną:

Przygotowanie



  1. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem.
    W trakcie ubijania, dodawać po łyżce serka mascarpone.
    Na końcu wlać sok z cytryny i amaretto.
    Jeśli chcemy by rurki nadawały się do jedzenia następnego dnia, dodajmy 1 łyżeczkę żelatyny rozmieszaną w 4 łyżkach gorącej wody i połączmy delikatnie z ubitą śmietaną.
    Masę wkładamy do rękawa cukierniczego z długą, wąską końcówką i nadziewamy rurki z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń