Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2524
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 125
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4342
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2524
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 125
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4342
Składniki
Ciasto pokroić w paski 3 centymetrowe , fotemki posmarować tłuszczem, obwinąć ciastem, tak aby jedno zachodziło na drugie, smarować roztrzepanym żółtkiem i obsypać cukrem , układać na foremce i piec na złoto. Po upieczeniu wyciągać delikatnie foremki, zimne rurki nadziewać kremem.
Krem: Odlać pół szklanki mleka, rozmieszać 5 żółtek, 3 łyżki mąki zwykłej, dwie łyżki ziemniaczanej, jedną szklankę cukru, resztę mleka zagotować i wlać do niego przygotowaną masę, zagotować jak budyń, wystudzić. Utrzeć masło i margarynę, dodawać po troszkę budyniu, ucierać, przy omocy szprycy napełniać rurki kremem.