Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 665
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1424
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458591
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1703
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 665
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1424
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458591
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1703
Składniki
Mąkę mieszamy z margaryną, dodajemy drożdże roztarte z pół łyżeczką soli i śmietanę. Wyrabiamy ciasto.
Gotowe ciasto cienko wałkujemy i kroimy w paski o szerokości ok. 2 cm. Nakładamy na foremki rurkowe i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 15-20 minut.
W celu wykonania masy z pół litra mleka odlewamy pół szklanki i mieszamy z mąką, budyniem i 2 żółtkami. Resztę mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy mleko wymieszane z mąką i tak gotujemy przez ok 3 minuty. Po ugotowaniu dodajemy po łyżce roztartego wcześniej mikserem masła i mieszamy.
Gotowe i ostudzone rurki wypełniamy kremem. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.