Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, kruche rurki z delikatnym kakaowym kremem. Są dosyć czasochłonne ale rezultat wynagradza :-)
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1418
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 155
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 318
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 171
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3568
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1418
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 155
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 318
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 171
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3568
Składniki
Rurki można przygotować dzień lub 2 wcześniej. Ciasto na rurki: Ze wszystkich składników szybko zagnieść ciasto i schłodzić je w lodówce, owinięte w folię ok. 2 godz. Wyjąć, podsypując mąką - rozwałkować, ale bardzo cieniutko, na grubość 1 mm. Pokroić w długie paski, o szerokości około 1,5 - 2cm. Foremkę posmarować masłem, nawijać na nią paski, zaczynając od części węższej do szerszej. Jedną stronę rurki obtoczyć w cukrze, układać na natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszce. Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. Rurki powinny być jasnozłote. Wystudzić. Z tych proporcji wychodzi ok. 35 rurek.
Krem: Mascarpone i śmietanką (dobrze schłodzone) umieścić w misce i ubić do otrzymania gęstej masy. Pod koniec ubijania wsypać kakao i cukier puder, wymieszać krótko, do połączenia składników. Kremem nadziewać rurki. Można posypać cukrem pudrem. Przechowywać w lodówce.