Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, kruche rurki z delikatnym kakaowym kremem. Są dosyć czasochłonne ale rezultat wynagradza :-)
Rurki można przygotować dzień lub 2 wcześniej.
Ciasto na rurki: Ze wszystkich składników szybko zagnieść ciasto i schłodzić je w lodówce, owinięte w folię ok. 2 godz. Wyjąć, podsypując mąką - rozwałkować, ale bardzo cieniutko, na grubość 1 mm. Pokroić w długie paski, o szerokości około 1,5 - 2cm. Foremkę posmarować masłem, nawijać na nią paski, zaczynając od części węższej do szerszej. Jedną stronę rurki obtoczyć w cukrze, układać na natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszce.
Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. Rurki powinny być jasnozłote. Wystudzić.
Z tych proporcji wychodzi ok. 35 rurek.
Krem: Mascarpone i śmietanką (dobrze schłodzone) umieścić w misce i ubić do otrzymania gęstej masy. Pod koniec ubijania wsypać kakao i cukier puder, wymieszać krótko, do połączenia składników. Kremem nadziewać rurki. Można posypać cukrem pudrem. Przechowywać w lodówce.
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1897
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 226
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 178
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 252
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 100
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1897
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 226
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 178
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 252
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 100
Składniki
Rurki można przygotować dzień lub 2 wcześniej. Ciasto na rurki: Ze wszystkich składników szybko zagnieść ciasto i schłodzić je w lodówce, owinięte w folię ok. 2 godz. Wyjąć, podsypując mąką - rozwałkować, ale bardzo cieniutko, na grubość 1 mm. Pokroić w długie paski, o szerokości około 1,5 - 2cm. Foremkę posmarować masłem, nawijać na nią paski, zaczynając od części węższej do szerszej. Jedną stronę rurki obtoczyć w cukrze, układać na natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszce. Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. Rurki powinny być jasnozłote. Wystudzić. Z tych proporcji wychodzi ok. 35 rurek.
Krem: Mascarpone i śmietanką (dobrze schłodzone) umieścić w misce i ubić do otrzymania gęstej masy. Pod koniec ubijania wsypać kakao i cukier puder, wymieszać krótko, do połączenia składników. Kremem nadziewać rurki. Można posypać cukrem pudrem. Przechowywać w lodówce.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Afrodyta
Desery
Rogale z pysznym nadzieniem.
Desery
Deser Chia z porzeczkami
Desery
Monoporcja maycha latte -naturalny, zdrowy energetyk
Ciasto Afrodyta
Nieco zmodyfikowany przepis siostry Anastazji na przepyszne ciasto Afrodyta....
Odsłon: 11
Rogale z pysznym nadzieniem.
Ekspresowe rogaliki z francuskiego ciasta z pysznym nadzieniem z białego maku...
Odsłon: 25