Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rybno-ziemniaczana sałatka"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, włóż w całości do garnka z osoloną wodą. Lubczyk opłucz, 2-3 gałązki odłóż, resztę wrzuć do garnka z ziemniakami. Gotuj do miękkości ziemniaków (ok. 20 minut).
Strąk papryki opłucz, posusz, przekrój na pół. Usuń gniazdo nasienne, miąższ drobno posiekaj. Liście rukoli i szpinaku przebierz, opłucz starannie. Osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku.
W dużej salaterce wymieszaj śmietanę z sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Z od łożonych gałązek lubczyku oberwij listki. Posiekaj je drobno i dodaj do sosu. Wędzoną makrelę oczyść z ości, podziel na małe kawałki. Dodaj do miski z sosem.
Wrzuć obrane i pokrojone na kawałki ziemniaki, paprykę, rukolę oraz szpinak. Całość delikatnie przemieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozłóż na talerze i skrop olejem.Źródło: Świat kobiety