Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejna przepyszna mleczna propozycja, idealnie sprawdzi się jako późne śniadanie, słodkie drugie danie czy nawet pożywny deserek. Jest to kolejne danie, które doskonale pamiętam z dzieciństwa, a które teraz uwielbiają moje dzieciaki. Zapraszam na ryż na mleku z dodatkiem cudownych, słodkich i świeżych truskawek :)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2214
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9172
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1749
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2214
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9172
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1749
Składniki
Ja do gotowania ryżu używam specjalnego garnka z dnem wypełnionym wodą, dzięki czemu możemy być spokojni, że ryż nam się nie przypali. Ryż wsypujemy do garnka zalewamy mlekiem, dodajemy cukier waniliowy i gotujemy przez ok. 30 min. (Do miękkości ryżu) W zależności od upodobań można dolać trochę mleka. Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy na kawalki.
Gotowy ryż wykładany do małych miseczek, posypujemy cukrem (wedle uznania) dodajemy truskawki.
Smacznego
:)