Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejna przepyszna mleczna propozycja, idealnie sprawdzi się jako późne śniadanie, słodkie drugie danie czy nawet pożywny deserek. Jest to kolejne danie, które doskonale pamiętam z dzieciństwa, a które teraz uwielbiają moje dzieciaki. Zapraszam na ryż na mleku z dodatkiem cudownych, słodkich i świeżych truskawek :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 146
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 146
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4197
Składniki
Ja do gotowania ryżu używam specjalnego garnka z dnem wypełnionym wodą, dzięki czemu możemy być spokojni, że ryż nam się nie przypali. Ryż wsypujemy do garnka zalewamy mlekiem, dodajemy cukier waniliowy i gotujemy przez ok. 30 min. (Do miękkości ryżu) W zależności od upodobań można dolać trochę mleka. Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy na kawalki.
Gotowy ryż wykładany do małych miseczek, posypujemy cukrem (wedle uznania) dodajemy truskawki.
Smacznego
:)