Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z jabłkami to jedno z tych dań, które kojarzy mi się z dzieciństwem, jako najlepsze danie pod słońcem. Podawany w różnych wersjach, jako mały deser, czasem jako obiad na słodko. Ryż z jabłkami to danie lekkostrawne, najlepsze na gorąco. Gdy go przygotowujemy w domu pięknie pachnie duszonymi jabłkami i cynamonem.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 324
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 324
Składniki
Ryż przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jabłka obrać, pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Na dno wlać troszkę wody, przykryć i dusić parę minut, do chwili aż jabłka będą miękkie. Następnie dodać ugotowany wcześniej ryż, miód lub cukier, cynamon oraz cukier waniliowy (opcjonalnie). Wymieszać i podać.