Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z jabłkami to jedno z tych dań, które kojarzy mi się z dzieciństwem, jako najlepsze danie pod słońcem. Podawany w różnych wersjach, jako mały deser, czasem jako obiad na słodko. Ryż z jabłkami to danie lekkostrawne, najlepsze na gorąco. Gdy go przygotowujemy w domu pięknie pachnie duszonymi jabłkami i cynamonem.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13459
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 590
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2811
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 773
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13459
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 590
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2811
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 773
Składniki
Ryż przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jabłka obrać, pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Na dno wlać troszkę wody, przykryć i dusić parę minut, do chwili aż jabłka będą miękkie. Następnie dodać ugotowany wcześniej ryż, miód lub cukier, cynamon oraz cukier waniliowy (opcjonalnie). Wymieszać i podać.