Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z jabłkami to jedno z tych dań, które kojarzy mi się z dzieciństwem, jako najlepsze danie pod słońcem. Podawany w różnych wersjach, jako mały deser, czasem jako obiad na słodko. Ryż z jabłkami to danie lekkostrawne, najlepsze na gorąco. Gdy go przygotowujemy w domu pięknie pachnie duszonymi jabłkami i cynamonem.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1155
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4806
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1451
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1155
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4806
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1451
Składniki
Ryż przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jabłka obrać, pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Na dno wlać troszkę wody, przykryć i dusić parę minut, do chwili aż jabłka będą miękkie. Następnie dodać ugotowany wcześniej ryż, miód lub cukier, cynamon oraz cukier waniliowy (opcjonalnie). Wymieszać i podać.