Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego przysmaku chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Ryż na słodko z jabłkami i cynamonem to świetna propozycja na śniadanie lub deser. Jest niezwykle sycący, a do tego prosty i szybki w przygotowaniu. Zobaczcie, jak zrobić go krok po kroku.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 165
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9418
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 993
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 165
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9418
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 993
Składniki
Do garnka przelewamy mleko i zagotowujemy, następnie dodajemy 6 łyżek cukru, mieszamy do rozpuszczenia i dodajemy ryż. Całość gotujemy przez około 15-20 minut do momentu, kiedy ryż zmięknie a mleko całkowicie odparuje. Od czasu do czasu mieszamy, aby ryż się nie przypalił.
Na patelni rozpuszczamy masło. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.
Pokrojone jabłka mieszamy z 2 łyżkami cukru i cynamonem, przekładamy na patelnię i smażymy przez kilka minut, aż nabiorą pięknego, złotego koloru.
Ugotowany ryż przekładamy do miseczek. Na górze układamy jabłka z cynamonem. Podajemy jeszcze ciepłe. Smacznego!