Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego przysmaku chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Ryż na słodko z jabłkami i cynamonem to świetna propozycja na śniadanie lub deser. Jest niezwykle sycący, a do tego prosty i szybki w przygotowaniu. Zobaczcie, jak zrobić go krok po kroku.
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 189
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 224
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 913
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 189
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 224
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 913
Składniki
Do garnka przelewamy mleko i zagotowujemy, następnie dodajemy 6 łyżek cukru, mieszamy do rozpuszczenia i dodajemy ryż. Całość gotujemy przez około 15-20 minut do momentu, kiedy ryż zmięknie a mleko całkowicie odparuje. Od czasu do czasu mieszamy, aby ryż się nie przypalił.
Na patelni rozpuszczamy masło. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.
Pokrojone jabłka mieszamy z 2 łyżkami cukru i cynamonem, przekładamy na patelnię i smażymy przez kilka minut, aż nabiorą pięknego, złotego koloru.
Ugotowany ryż przekładamy do miseczek. Na górze układamy jabłka z cynamonem. Podajemy jeszcze ciepłe. Smacznego!