Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Unoszący się w powietrzu aromat jabłek i cynamonu potęguje doznania smakowe
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 33
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 109
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 33
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 109
Składniki
ryż włożyć do gotującej się wody na 12 minut, odsączyć i zalać mlekiem, odstawić na 15 minut żeby mleko się wchłonęło w ryż
jabłka zmiksować blenderem z połową cukru i cynamonem
śmietanę wymieszać z połową cukru
do naczynia żaroodpornego układać kolejno warstwę ryżu, warstwę jabłek i śmietany - na samej górze powinna wyjść śmietana
całość piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok 20-30 minut
SMACZNEGO