Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Unoszący się w powietrzu aromat jabłek i cynamonu potęguje doznania smakowe
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336694
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4058
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423191
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2624
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336694
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4058
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423191
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2624
Składniki
ryż włożyć do gotującej się wody na 12 minut, odsączyć i zalać mlekiem, odstawić na 15 minut żeby mleko się wchłonęło w ryż
jabłka zmiksować blenderem z połową cukru i cynamonem
śmietanę wymieszać z połową cukru
do naczynia żaroodpornego układać kolejno warstwę ryżu, warstwę jabłek i śmietany - na samej górze powinna wyjść śmietana
całość piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok 20-30 minut
SMACZNEGO