Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Unoszący się w powietrzu aromat jabłek i cynamonu potęguje doznania smakowe
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47630
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165260
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 341
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47630
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165260
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 341
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
ryż włożyć do gotującej się wody na 12 minut, odsączyć i zalać mlekiem, odstawić na 15 minut żeby mleko się wchłonęło w ryż
jabłka zmiksować blenderem z połową cukru i cynamonem
śmietanę wymieszać z połową cukru
do naczynia żaroodpornego układać kolejno warstwę ryżu, warstwę jabłek i śmietany - na samej górze powinna wyjść śmietana
całość piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok 20-30 minut
SMACZNEGO