Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Unoszący się w powietrzu aromat jabłek i cynamonu potęguje doznania smakowe
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 412
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 412
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Składniki
ryż włożyć do gotującej się wody na 12 minut, odsączyć i zalać mlekiem, odstawić na 15 minut żeby mleko się wchłonęło w ryż
jabłka zmiksować blenderem z połową cukru i cynamonem
śmietanę wymieszać z połową cukru
do naczynia żaroodpornego układać kolejno warstwę ryżu, warstwę jabłek i śmietany - na samej górze powinna wyjść śmietana
całość piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok 20-30 minut
SMACZNEGO