Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż zapiekany z owocami, budyniem i kruszonką jest bardzo smaczny i łatwy do przygotowania. Smakuje na zimno i na ciepło. Jako danie na słodko lub deser.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 292
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3623
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1231
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 292
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3623
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1231
Składniki
Kruszonka: Mąkę, masło, cukier i cukier wanilią wsypać do miski rozcierać palcami do momentu powstania kruszonki. Pod koniec dodać płatki migdałowe.
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem 100 ml mleka i odrobiny soli. Lekko przestudzić, dodać cynamon, 1 łyżkę masła, cukier, wymieszać.
Formę do zapiekania posmarować masłem, wyłożyć połowę ryżu.
Brzoskwinie obrać, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę, wyłożyć na ryż.
Na brzoskwinie wyłożyć pozostały ryż, wyrównać. Z 400 ml mleka i mączki budyniowej ugotować budyń, gorący wylać na wierzch.
Posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Zapiekać około 15-20 minut.