Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryżowa sałatka z wędzoną makrelą"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 167
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 167
Składniki
25 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 3 porcje
<strong> Aneta Palka ze Słupska</strong>
Majonez łączę z jogurtem i schładzam. Ryż gotuję na sypko, pomidory i paprykę kroję w kostkę, oliwki – na połówki, z makreli usuwam skórę i ości.
Ryż mieszam z pomidorami, papryką, oliwkami, szczypiorkiem i makrelą. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem i delikatnie mieszam. Przed podaniem sałatkę polewam sosem majonezowym.Źródło: Kobieta i życie