Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka buraczana"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Buraki wyszorować, ugotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Orzechy grubo posiekać. Chrzan utrzeć z serkiem. Olej połączyć z octem, doprawić pieprzem, solą i cukrem. Ubić na jednolity sos.
Buraki obrać, pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć razem z liśćmi endywii i roszponki na półmisku. Posypać kosteczkami cebuli, skropić sosem.
Z masy serowej za pomocą 2 łyżek uformować owalne kluseczki. Ułożyć je na sałatce. Posypać orzechami i grubo zmielonym pieprzem. Serwować z kromką wiejskiego chleba.Źródło: Życie na gorąco