Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka cytrusowa z koprem włoskim"
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 813
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 813
Składniki
Koper włoski (fenkuł) opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, a potem przekrój na połówki. Każdą połówkę posiekaj w cienkie piórka.
Pomarańcze sparz wrzątkiem, obierz ze skórki. Podziel na cząstki, usuwając białe błonki. Fileciki miąższu (wraz z wyciekającym sosem) połącz w misce z posiekanym koprem włoskim. Obierz, a następnie pokrój w pióra czerwoną cebulę. Dodaj do sałatki. Odstaw na kilkanaście minut do schłodzenia.
Oliwę utrzyj razem z sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Dopraw do smaku solą. Gotową sałatkę polej sosem i posyp świeżo zmielonym pieprzem.
Czas ok. 30 min; porcja – 150 kcal, cena 1,80 zł.Źródło: Świat kobiety