Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka góralska"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Składniki
Kapustę oczyść, poszatkuj. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Paprykę osącz, potnij na kawałeczki. Ocet utrzyj z cukrem, listkami oregano, solą i pieprzem. Dolej 3 łyżki oleju. Ubij na jednolity sos. Polej nim pokrojone warzywa, dokładnie wymieszaj.
Mięso pokrój w plasterki. Usmaż na pozostałym oleju. Przypraw. Ułóż na sałatce. Posyp pokruszonym owczym serem.
30 min; Porcja: 340 kcal; Cena porcji: 4,25 zł;Źródło: Naj