Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka na ciepło z cieciorką"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 908
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 217
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 908
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 217
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Kapustę oczyść z wierzchnich liści, umyj i wytnij głąb. Przekrój ją na pół, a następnie każdą połówkę na 4 części. W szerokim garnku rozgrzej 4 łyżki oleju, zeszklij na nim cebulę. Ułóż na niej kawałki kapusty. Smaż 2 min, następnie przewróć je na drugą stronę i smaż kolejne 2 min. Oprósz je solą i pieprzem. Podlej bulionem. Przykryj garnek i duś kapustę 10 min (nie mieszaj jej w tym czasie, żeby kawałki nie rozpadły się).
Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij z nich skórki. Poprzekrawaj na pół, usuń środki z pestkami, a miąższ pokrój w średniej wielkości kostkę. Cieciorkę przełóż na sitko, opłucz pod strumieniem zimnej bieżącej wody i osącz ziarenka.
Pomidorami oraz cieciorką posyp kapustę. Musztardę francuską wymieszaj z octem i pozostałym olejem. Przypraw solą, pieprzem oraz cukrem, dokładnie wymieszaj. Sosem zalej w garnku, duś jeszcze 2 min, ale już bez przykrywania. Tymianek opłucz i osusz. Listki poodrywaj od gałązek. Kawałki kapusty razem z dodatkami przenieś na talerze za pomocą łyżki cedzakowej. Polej sosem i posyp listkami tymianku. Sałatkę podawaj na ciepło, najlepiej ze świeżą bagietką.Źródło: Tina