Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dzisiejszy podwieczorek przygotowałam sałatkę owocową. Taka sałatka to pyszny deser który przygotujesz w kilka chwil a smak sałatki jest rewelacyjny. Polecam
nóż, miska, salaterki, deska do krojenia,
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 76
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 129
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 573
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 76
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 129
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 573
Składniki
Jabłka, gruszki obierz ze skóry, usuń gniazda nasiennie i pokrój w kostkę. Mandarynki obierz ze skóry podziel na cząstki i pokrój. Ananasa przekrój na połowę , jedną połówkę odłóż a z drugiej usuń miąższ i pokrój go w kostkę, grube, twarde części usuń. Melon przekrój na połowę jedną odłóż, a drugą obierz i pokrój w kostkę. Wszystkie przygotowane owoce przełóż do większej miski dodaj syropu klonowego lub miodu do osłody i borówkę amerykańską. Całość delikatnie wymieszaj. Schłodź w lodówce. Podawaj w salaterkach. Ja wykorzystałam jako miskę skórę z ananasa, dodatkowo dołożyłam wiśnie z nalewki. Ozdobić listkami mięty. Smacznego. Rada; Można sałatkę przyozdobić ubitą śmietaną.
Przygotowanie owoców.
Sałatka gotowa do podania.