Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prosty patent na efektowny deser. Owoce zawieszone pomiędzy dwoma warstwami galaretki. Pysznie, słodko i kolorowo!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 669
Szybka i smaczna
Odsłon: 11216
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 251
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 669
Szybka i smaczna
Odsłon: 11216
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 251
Składniki
Połowę galaretki kolorowej przygotowujemy w 250ml wody. Po schłodzeniu wlewamy po równo do 4 pucharków - polecam korzystanie z lejka! Wkładamy do lodówki, żeby galaretka stężała. Przygotowujemy galaretkę przezroczystą w 450ml wody. Kiedy będzie się studziła, kroimy brzoskwinie i truskawki, mieszamy z pozostałymi owocami. Do pucharków wkładamy owoce i zalewamy przezroczystą galaretkę. Wkładamy do lodówki. Kiedy i ta warstwa stężeje, przygotowujemy pozostałą połowę owocowej galaretki w 250 ml wody. Po ostudzeniu rozlewamy do pucharków. Znów wkładamy do lodówki. Przed samym podaniem śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Układamy na galaretkach i posypujemy świeżymi owocami.