Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka śledziowa z chili"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Składniki
Rzepy obrać, opłukać i wydrążyć, by powstały kokilki na sałatkę.
Śledzie namoczyć, osączyć na ręcznikach papierowych. Pokroić w paski. Cebulę pokroić w piórka, oba rodzaje ogórków i rzodkiewki w plastry. Papryczki i koper posiekać.
Wszystkie sałatki wymieszać (zostawić po trochu kopru, cebuli i papryczek do dekoracji). Zrobić sos z oleju i musztardy, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Polać sałatkę. Napełniać nią przygotowane naczynia z rzepy. Udekorować odłożonym koprem, cebulą i papryczką.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium