Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z grillowanym kurczakiem"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Składniki
Umyj i pokrój pierś kurczaka w cienkie plastry.
Przełóż do miski, dodaj sól ocet i sos balsamiczny, przyprawę grecką oraz oliwę. Odstaw na godzinę do lodówki.
Pokrój w plastry bakłażana i posyp obficie solą. Po 30 minutach zmyj sól i osusz plastry papierowym ręcznikiem.
Rozgrzej na patelni grillowej olej, połóż na niej bakłażana, cukinię w plastrach, przekrojone na pół tofu i kurczaka. Grilluj, aż się zarumienią.
Przekrój pomidorki na pół.Ułóż na umytej rukoli warzywa, kurczaka i pomidory suszone.
Wymieszaj dokładnie na sos i polej nim sałatkę.
Czas: ok. 30 minut, poziom: średni, porcje: 4, ilość kalorii: 330 kcal/ porcja.Źródło: Tele Tydzień