Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z indykiem i malinami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 174
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 174
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w paski. Usmaż na 1 łyżce oleju (ok. 5-8 minut). Dopraw solą i pieprzem.
Groszek oczyść, wypłucz i gotuj ok. 2 minuty w osolonej wodzie. Odcedź i przelej zimną wodą.
Sałaty umyj, osusz i porozrywaj na niewielkie kawałki.
Szalotkę oczyść i drobno posiekaj.
Maliny przebierz (możesz przepłukać zimną wodą).
Ser zetrzyj na drobne wiórki.
Przygotuj sos: wymieszaj ocet, resztę oleju, sól, pieprz, cukier i szalotki.
Wymieszaj sałaty, kawałki indyka i groszek. Polej sosem i raz przemieszaj. Rozłóż do salaterek.
Tuż przed podaniem do każdej porcji dodaj maliny i posyp startym serem. Na każdej porcji połóż łyżkę śmietany. Ozdób plastrami limonki.
Czas przygotowania: 30 minut, 380 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień