Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z jajkami i boczniakami"
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 877
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 797
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 268
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 40
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 877
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 797
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 268
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 40
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia</strong>
Jajka ugotuj na twardo (najlepiej w wodzie z dodatkiem łyżki soli lub octu). Zalej zimną wodą, ostudź.
Boczniaki delikatnie oczyść, umyj, zalej wodą, osól. Gotuj około 15 minut. Osącz, ostudź. Pokrój w paski. Cebulę obierz, pokrój w krążki. Jajka obierz, pokrój na ćwiartki. Warzywa, jajka i boczniaki ułóż na talerzach.
Sos: majonez wymieszaj z jogurtem greckim, wsyp sos sałatkowy, dobrze utrzyj. Polej sałatkę. Koperek posiekaj, posyp sałatkę. Od razu podawaj.Źródło: Chwila dla Ciebie