Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z jajkiem i kalafiorem"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Składniki
Kalafiora i brokuły oczyść, umyj, odetnij zgrubiałe końce, a następnie ugotuj (każde warzywo osobno) w lekko osolonej wodzie. Gdy będą półmiękkie, odsącz je, ostudź i podziel na różyczki.
Jajka ugotuj na twardo, po czym pokrój w grube plastry.
Pomidory zalej wrzątkiem, obierz ze skórki i potnij w kostkę.
Majonez wymieszaj na gładką masę z gęstym jogurtem typu bałkańskiego. Dopraw solą z pieprzem.
Ułóż na półmisku wszystkie przygotowane . Polej je sosem i udekoruj koperkiem.
Czas: 40 min. 1 porcja = 190 kcal.Źródło: Kurier TV