Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z kukurydzą i pomidorkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Składniki
Zacznij od przygotowania sosu: oliwę, ocet, musztardę, miód, sok z limonki i czarny pieprz wymieszaj w słoiczku i odstaw do lodówki.
Mieszankę sałat wymieszaj z roszponką. Pomidorki opłucz, osusz i pokrój na ćwiartki (mniejsze na połówki). Dymkę oczyść i pokrój w dość grube pierścienie.
Marchewki umyj i obierz. Pokrój je w zapałki i wymieszaj z sałatami. Ułóż pomidorki i dymkę na sałacie, dodaj kukurydzę, całość polej schłodzonym sosem tuż przed podaniem.
Sałatkę można dodatkowo wzbogacić dodając, np.: jajko ugotowane na twardo, cienko pokrojony wędzony boczek lub płatki twardego sera typu parmezan.
Czas przygotowania: 15 minut, 160 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień