Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z kurczakiem i awokado"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 226
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 226
Składniki
Mięso opłucz i osusz. Rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż filety z kurczaka i smaż ok. 12 minut. Od czasu do czasu obróć, aby smażyły się równomiernie z obu stron.
Pod koniec smażenia oprósz solą i pieprzem. Kolby kukurydzy i ziarenka kukurydzy z puszki osącz. Jabłka umyj, pokrój na cząstki, wytnij gniazda nasienne. Miąższ pokrój na kawałki i skrop łyżką soku z cytryny. Awokado rozkrój wzdłuż, wyjmij pestki. Miąższ oddziel od skórki, pokrój na kawałki i skrop resztą soku z cytryny. Sałaty opłucz, wyjmij środkowe liście i pokrój w paski.
Zioła opłucz, oderwij listki, część zostaw do dekoracji, a resztę posiekaj. Ocet utrzyj z solą, pieprzem i cukrem. Dodaj resztę oleju. Ubij trzepaczką sos. Smażone mięso pokrój na kawałki. Wymieszaj z pozostałymi składnikami sałatki. Polej przygotowanym sosem. Sałatkę udekoruj odłożonymi listkami ziół.Źródło: Tele Tydzień