Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z kurczakiem, mango i curry"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 105
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 105
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Składniki
40 min • Porcja ok. 110 kcal • Koszt porcji 2,80 zł • Przepis na 5-6 porcji.
Robię sos: miód mieszam z kremem balsamicznym, imbirem, kawałkiem posiekanej papryczki, sokiem i skórką z limonki.
Filet kroję w kostkę, oprószam solą, pieprzem i curry. Odstawiam na 30 min. Smażę na oliwie.
Szalotkę, natkę pietruszki i kawałek papryczki chili drobno siekam.Mango obieram ze skórki i kroję w grubszą kostkę.
Roszponkę myję, osuszam, przekładam do miski, dodaję resztę składników, delikatnie mieszam, posypuję posiekanymi orzechami, polewam sosem. Wykładam na półmisek.
Łatwa do zrobienia, a rewelacyjna. Zwłaszcza na letnią kolację. Marcin Pędzikowski z KutnaŹródło: Kobieta i życie