Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka o słodko-kwaśnym smaku idealna do różnego rodzaju pieczonych lub smażonych mięs. U mnie służy jako sałatka obiadowa z kotlecikiem i ziemniaczkami, po prostu pycha jak to określił mój mąż.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 458
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16677
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 358
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 458
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16677
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 358
Składniki
Do miski rozdrabniamy sałatę a następnie dodajemy po kolei; odsączonego z soku i pokrojonego w kostkę ananasa, obranego i pokrojonego w kostkę ogórka, oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w kostkę paprykę, odsączoną i pokrojoną w kostkę mozzarellę, obraną i poszatkowaną cebulę oraz pokrojone w kostkę pomidory.
Wszystko dokładnie mieszamy i polewamy sosem zrobionym z: octu, soku z ananasa, cukru, soli i pieprzu, wszystko razem dokładnie mieszamy. Po wymieszaniu sałatki z sosem w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!