Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny kolorowy salceson zrobiony z serka mascarpone, bitej śmietany i owocowych galaretek.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 301
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 69
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5078
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32671
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 348
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 242
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 301
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 69
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5078
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32671
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 348
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 242
Składniki
Galaretki na kostkę: agrestową - 1 opak. owoce leśne - 1 opak. brzoskwiniowa 1 opak. Galaretki rozpuszczamy każdą w innej miseczce, 1 szklanka wrzącej wody (200 ml) na 1 galaretkę. Schłodzone galaretki wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie kroimy galaretki w kostki i razem ze sobą mieszamy, po wymieszaniu kostek wstawiamy je do lodówki.
Wykonanie salcesonu W większej misce rozrabiamy 2 galaretki przezroczyste zalewając szklanką (200 ml) wrzącej wody, dokładnie mieszamy żeby galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia. Gdy będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z wymieszanym serkiem mascarpone i bitą śmietaną. Do wymieszanej masy serowej dodajemy pokrojone w kostki galaretki, mieszamy.
Wymieszane składniki wkładamy do wymierzonych osłonek, z obu stron ścisło zawiązujemy i chłodzimy w pozycji pionowej. Zastygłe salcesony umieszczamy na kilka godzin do lodówki.
Gotowy salceson kroimy w grube plastry i zajadamy się :) Smacznego !!!