Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-06-2010
Pyszny, lekki, "lodowy" deser - idealny na panujące upały.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3699
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2018
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5398
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5463
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3699
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2018
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5398
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5463
Składniki
Truskawki umyć posiekać, dodać ocet balsamiczny, połowę cukru pudru, wymieszać - odstawić do lodówki na godzinę.
Śmietakę ubić mikserem, dodać resztę cukru i nasionka wanilii. Chwilę jeszcze ubijać.
Do gotowej śmietanki delikatnie dosypać pistację, posiekaną czekoladę i odsączone z płynu truskawki. Wymieszać.
Całość przelać do małej keksówki wyłożonej folią spożywczą, bądź innego podobnego naczynia. Wierzch można posypać płatkami migdałów i słodkim kakao.
Schłodzić w zamrażarce ok 4- 5 godzin.(w zalezności od pożądanej konsystencji) Semifreddo najlepiej kroi się ogrzanym we wrzątku nożem. Podawać z sosem truskawkowym. (Zmiksować świeże, umyte truskawki z odrobiną cukru pudru)
Przepis pochodzi: zpierwszegotłoczenia.pl lekko zmodyfikowany.