Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-06-2010
Pyszny, lekki, "lodowy" deser - idealny na panujące upały.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4491
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26326
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1591
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4491
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26326
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1591
Składniki
Truskawki umyć posiekać, dodać ocet balsamiczny, połowę cukru pudru, wymieszać - odstawić do lodówki na godzinę.
Śmietakę ubić mikserem, dodać resztę cukru i nasionka wanilii. Chwilę jeszcze ubijać.
Do gotowej śmietanki delikatnie dosypać pistację, posiekaną czekoladę i odsączone z płynu truskawki. Wymieszać.
Całość przelać do małej keksówki wyłożonej folią spożywczą, bądź innego podobnego naczynia. Wierzch można posypać płatkami migdałów i słodkim kakao.
Schłodzić w zamrażarce ok 4- 5 godzin.(w zalezności od pożądanej konsystencji) Semifreddo najlepiej kroi się ogrzanym we wrzątku nożem. Podawać z sosem truskawkowym. (Zmiksować świeże, umyte truskawki z odrobiną cukru pudru)
Przepis pochodzi: zpierwszegotłoczenia.pl lekko zmodyfikowany.