Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie i łatwe do przygotowania.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 970
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 105
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4175
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 970
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 105
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4175
Składniki
Biszkopty wsypać na brytfannę, włożyć do nagrzanego piekarnika, podsuszyć, pokruszyć wałkiem. Czekoladę deserową rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę wlać do rondla z grubym dnem, podgrzać razem z połamaną białą czekoladą i masłem. Dodać 10 dag wiórek kokosowych, oziębić. Do zimnej masy dodać pokruszone biszkopty, malibu i wymieszać na jednolitą, gęstą masę, podzielić na 2 części. ( gdy masa jest za wolna dodać więcej biszkoptów)
Jedną część masy połączyć z kakao, drugą z sokiem z cytryny. Z masy formować ciasteczka o dowolnym kształcie.
Ciasteczka oblać rozpuszczoną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi.
Włożyć do lodówki, wyziębić.