Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka w kształcie serc wprost idealne na miły prezent. :D Są jednocześnie miękkie i kruche po upieczeniu.
Drożdże zasypać cukrem. Do przesianej mąki dodać pokrojone w kostkę masło, śmietanę, skórkę z cytryny, żółtko i płynne drożdże z cukrem. Wyrobić ręcznie na jednolite ciasto, rozcierając kawałki masła.
Ciasto rozwałkować, na podsypanym mąką stole, na dwa (w miarę równe ;)) prostokąty. Na jednym rozsmarować dżem i przykryć drugim. Przeciąć wzdłuż dłuższego boku, i prostopadle na paski. Każdy pasek naciąć (nie do samego końca) wzdłuż dłuższego boku. Zawijać i zlepiać na dole, tworząc serduszko. Przed pieczeniem posmarować ciastka roztrzepanym białkiem.
Piec w 180° na środkowej półce piekarnika ok. 15 minut, do lekkiego zrumienienia. Wyszło mi 16 słodkich serc, ale ilość i czas pieczenia zależy od wielkości serduszek (ciasteczkowych oczywiście :))
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7184
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 195
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15400
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 652
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7184
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 195
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15400
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 652
Składniki
Drożdże zasypać cukrem. Do przesianej mąki dodać pokrojone w kostkę masło, śmietanę, skórkę z cytryny, żółtko i płynne drożdże z cukrem. Wyrobić ręcznie na jednolite ciasto, rozcierając kawałki masła. Ciasto rozwałkować, na podsypanym mąką stole, na dwa (w miarę równe ;)) prostokąty. Na jednym rozsmarować dżem i przykryć drugim. Przeciąć wzdłuż dłuższego boku, i prostopadle na paski. Każdy pasek naciąć (nie do samego końca) wzdłuż dłuższego boku. Zawijać i zlepiać na dole, tworząc serduszko. Przed pieczeniem posmarować ciastka roztrzepanym białkiem. Piec w 180° na środkowej półce piekarnika ok. 15 minut, do lekkiego zrumienienia. Wyszło mi 16 słodkich serc, ale ilość i czas pieczenia zależy od wielkości serduszek (ciasteczkowych oczywiście :))
Przepisy Desery
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Desery
Torcik arbuzowy
Desery
Ciasto marchewkowe
Desery
Rolada biszkoptowa z kremem brzoskwiniowym
Warstwowy koktajl owocowy
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 133
Torcik arbuzowy
Polecam smaczny torcik arbuzowy , bardzo dobry na upalne dni. Radość dla dzi...
Odsłon: 128