Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serniczek bez pieczenia"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Galaretkę cytrynową (lub inną jasną) rozpuść w połowie przewidzianej na opakowaniu ilości wody. Dodaj żelatynę, wymieszaj, aż się rozpuści. Odstaw do przestudzenia.
Do chłodnej galaretki małymi porcjami dodawaj serek homogenizowany. Cały czas energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki. Drugą galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu, odstaw do lekkiego stężenia.
Owoce opłucz, osusz na sicie, usuń szypułki. Średnią tortownicę wyłóż połową biszkopcików. Nałóż połowę masy serowej. Przykryj warstwą pozostałych biszkoptów oraz resztą masy. Na wierzchu rozłóż przygotowane owoce. Zalej tężejącą galaretką, zastudź.
Czas ok. 40 min; porcja – 250 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety