Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
MMMmmmm..... cudowny smak i rozkosz w ustach
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93578
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2652
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3495
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1595
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2256
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93578
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2652
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3495
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1595
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2256
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać po jednym żółtku, mąkę, i proszek do pieczenia. Następnie dodać olej, wodę. Piec w temp.200 stopni C przez 1/2 godzinki .Po wystygnięciu przekrawamy na pół. Na pierwszy blat wykładamy dżem z czarnej porzeczki cały słoiczek.
Masa serowa: 1kg białego zmielonego sera kostka masła cukier drobny 3/4 szklanki Masło z cukrem ucieramy, dodajemy do sera i miksujemy. Gotową masę przekładamy na biszkopt, wysmarowany dżemem. Przykrywamy drugą częścią na górę wykładamy resztę masy serowej. Posypujemy płatkami migdałów i żurawiną.